A był ktoś z wam może w kurorcie Lignano Sabbiadoro? Jadę tam za tydzień, naczytałam się jak tam super z oficjalnych stron, a chciałabym usłyszeć opinię kogoś z was
WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Zwiń
X
-
Ja byłem w Lignano bardzo fajna miejscowość tuż koło Bibione ale Sabadorio jest najdalej od centrum dużym plusem jest dojazd to pierwszy kurort po wyjechaniu z alp bliziutko , jest tam Aqua park, jest Lidl :lol: .Polecam rejs po pobliskiej lagunie i zwiedzanie starych chat rybackich , jadłem tam najlepszą pizze we Włoszech z ośmiornicami . spróbuje wrzucić jakieś fotki
Komentarz
-
-
Jutro rano stratuję do Włoch. Tym razem kierunek Vigna Sul Mar http://www.zoover.pl/wochy/emilia-ro...ing/fotografie - pobyt do końca sierpnia.
Trasa: Zielona Góra - Liberec - Praga - Ceske Budejovice - Vyssi Brot (hotel, spanie) - Linz - Liezen - Judenburg - Villach - Udine - Wenecja - Chioggia - Lido di PomposaPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, również pozdrawiamy z Graz. Trasa przez Ostrawę i Wiedeń bez większych utrudnień (wujek Google zaproponował fajnym objazd żeby nie stać w korkach na robotach w Olomunec), ale w przeciwnym kierunku znacznie gorzej. Pozostaje tylko liczyć że jak za 2 tyg będziemy wracać to będzie luźnej. Jutro jeszcze ok 670 km i mozna wskakiwać do basenu. Dużo słońca dla wszystkich.
Komentarz
-
-
My wróciliśmy z Campingu Fabulous
Idealne miejsce jeśli się chce zwiedzać Rzym
link
Plusy
+ laguna dla dzieci (ale woda ciepła dopiero po południu - dzieciakom to średnio przeszkadzało) a i czepka nie trzeba nosić
+ czysto
+ korty tenisowe
+ darmowy wifee (ale dobrze działał w dwóch strefach przy restauracjach i na basenach)
+ animacje dla dzieci dobrze zorganizowane i dużo więcej niż np w caorle w laguna villege
+ łatwy dojazd do Rzymu za 3 euro w obie strony
Minusy
- Bardzo duży kamping i po większych imprezach w weekend kręcą się pijani małolaty (ukradli hulajnogę córce - pewnie ją wzięli dla jaj ale obsługa jej nie znalazła)
- do morza trzeba dojechać są darmowe plaże albo samochodem albo autobusem 3 euro w obie strony
- słaby aqua aerobik
trafił się tani wyjazd na 14 dni za 2650zł
na kampa jechałem na raz sam z Krk wyjechaliśmy o 18 i rano na 11:30 byliśmy
powrót zrobiłem inna trasą ze zwiedzaniem i skodilak spalił 6.9 (120-130)
udany wyjazd i dzieciaki (9 i 4) zachwycone Rzymem (choć jest tam dość brudno) ale na południu wogóle jest bardziej brudno porównując z północą - po za kampingami
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOmogę polecić postój w McDonalds - Rosenheimer Str. 4,6332 Kufstein,Austria gdzie masz obok stację BP ---> cena paliwa jest "normalna" prawie jak w PL a nie taka jak na autostradowych stacjach.
MC też w porządku.
Dzięki za dobrą radę PAOLO ESCOOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Tydzień w Norceni Girasole minął jak z bicza strzelił. Fajny camping z free wifi, dla dzieci super zjeżdżalnie i dwa kompleksy basenów. Piękne widoki ale się trzeba po górach nachodzić bo camping leży na tarasach (górzysty teren) i mobilhouse'y blisko siebie. Teraz odpoczywamy w Park Albatros, nawet domek mamy ten sam co w zeszłym roku . Paliwo w IT w granicach 1.3-1.45 EUR oczywiście po za autostradami. W Toskanii koniecznie trzeba odwiedzić Sienę, Florencję, San Gimiliano i Ferrarę. Zdjęcia wrzucę po powrocie.
[ Dodano: Pon 29 Sie, 16 20:49 ]
Ja w Austrii tankowałem przed Klagenfurtem BP Tankstelle Doppler Klagenfurter Tankstellenbetr. GmbH
Cena 95 - 1,19 EUR
[ Dodano: Pon 29 Sie, 16 20:52 ]
tomcy, w samym Villach? Daleko trzeba zjechać z bany? Może się przydać na powrocie.
Komentarz
-
-
Cześć !
Jeśli ktoś jedzie autostradą A2 (Wien - Graz - Villach) polecam postój i tankowanie koło IKEI w Klagenfurcie (adres: IKEAPLATZ 1, Klagenfurt). W Ikei zawsze robimy postój na posiłek (ceny zbliżone do Polskich), dodatkowo 100 m od IKEI obok METRO (takie makro) jest stacja JET z bardzo przyzwoitymi cenami. Polecam ! My tankujemy tu zarówno jadąc do Włoch jak też i wracając.
Komentarz
-
Komentarz